Czekolada oficjalnie uznana za środek poprawiający krążenie krwi

Kategorie: 

Źródło: www.dreamstime.com

Komisja Europejska zezwoliła szwajcarskiemu producentowi luksusowej czekolady, Barry Callebaut, aby produkt ich był promowany jako środek do leczenia anomalii naczyniowych. Eksperci przyznali, że flawanole z kakao utrzymują elastyczność naczyń krwionośnych i poprawiają przepływ krwi.

 

Firma Barry Callebaut, jako pierwsza na rynku uzyskała prawo do reklamowania dobrodziejstw czekolady. Zobowiązano ją do podawania na opakowaniu wskazania do spożycia. Komisja Europejska podjęła tę decyzję na podstawie informacji dostarczonych przez spółkę. Chodzi o ich produkt Acticoa cocoa, występujący w formie proszku i ciemnej czekolady.

 

Naukowcy z tej firmy byli w stanie udowodnić, że dzienne spożycie 200 miligramów flawonoli wspiera prawidłowy przepływ krwi. Teraz korporacja Barry Callebaut, będzie mogła umieszczać informacje o zbawiennym skutku spożywania ich produktów.

 

 

 

Ocena: 

4
Średnio: 4 (1 vote)

Komentarze

Portret użytkownika Artur Z.

Należy przyznac znaczek

Należy przyznac znaczek śmiertelności sprzedawcom paliwa, bo od siedzenia dochodzi do zatorów żylnych i innych niebezpiecznych chorób.

0
0
Portret użytkownika AL

Pokazane na zdjęciu

Pokazane na zdjęciu czekoladki raczej odstraszają od czekolady są nie apetyczne i zapewne nie z ciemnej czekolady tylko tfu mlecznej

0
0

Skomentuj